Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2013

ΑΝΤΙ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟΥ


       Έστω και εκ των υστέρων θεωρούμε επιτακτική ανάγκη και υψηλότατο καθήκον μας να  εκφράσουμε δια του γραπτού λόγου τα θερμότατα και εγκαρδιότατα συλλυπητήριά μας για την αδόκητη απώλεια του εκλεκτού και τοις πάσι  πολυαγαπημένου αειμνήστου ,αγιοκηρυκούση  Ιωάννη Μαλαχιά .

       Δε θα λησμονήσουμε ποτέ τη γλυκύτατη και ήπια έκφραση του προσώπου του , που τώρα είμαστε πεπεισμένοι ότι θα είναι ακόμη πιο γλυκιά και γαλήνια στην ευρύχωρη συγχωρητική αγκαλιά του  Χριστού μας και των αγαπημένων του οικείων και συνενοριτών ,που κοιμήθηκαν τον αιώνιο ύπνο .                 

        Δε θα λησμονήσουμε τον αεικίνητο και ακούραστο οικογενειάρχη ,  που αγωνίστηκε με κάθε δύναμη της ψυχής του , για να αναθρέψει τέκνα εκλεκτά και να αποτελεί για όλους μας φωτεινό δρομοδείκτη και λαμπρό πρότυπο στη σκοτεινή και τυποποιημένη εποχή μας  . Ο αλησμόνητος Ιωάννης Μαλαχιάς δε στάθηκε απλά ο πρόθυμος διανομέας γαλακτοκομικών προιόντων σε όλες τις γειτονιές του Βροντάδου μας ,αλλά κυρίως ο απλόχερος δωρητής της ευγένειας , της αγάπης και της καλοσύνης που τον διέκρινε σε κάθε έκφανση του βίου του .

          Απευθυνόμενοι στις εκλεκτές θυγατέρες του εκλιπόντος τους μεταφέρουμε τον ειλικρινέστατο θαυμασμό μας για όσα προσέφεραν  στους γονείς τους  και στο ευρύτερο κοινωνικό σύνολο  και τιμούμε την μνήμη του μακαριστού πατρός τους  Ιωάννου ως ενός πολύτιμου διαμαντιού στην τοπική κοινότητα και την ενορία των Αγίων Κηρύκου και Ιουλίττης  .

        Ο Κύριός μας να τον αναπαύει εις αιωνίους μονάς  και στις θυγατέρες του να χορηγεί πνευματική καρποφορία και υγεία ,  ώστε να συνεχίζουν  το έργο του επί πλείστα έτη  διακόνισσες του πλησίον και πρότυπα αγαθά αφοσίωσης και αγάπης .

                                                                                    Ν.Φλάμος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου